Inspectie App 

NEN 2767-4 Inspectie Tool in PowerApps

Mijn werkzame leven kun je globaal in twee termen vatten:

Mijn liefde voor Databases begon ooit met Microsoft Access omdat je zo mooi visueel de tabellen kon verbinden en queries maken. Later bekeek je de SQL en zo leerde ik ook de kern van SQL databases. Over de jaren heen heb ik diverse beheerspakketten gemaakt voor inspectie resultaten en bedrijfsprocessen.

Ook voor mijn inspectie activiteiten zou ik graag een digitale mobiele inspectie tool gebruiken. Echter, de bestaande inspectie Apps voldoen vaak niet omdat zij:

Ik heb inspectie tools gebouwd in MS Access maar deze werden nooit portable omdat deze alleen op Windows draaien. Zodoende heb ik een kleine duizend inspecties uitgevoerd met behulp van MS Excel op een veel te kleine tablet. Oh, wat wenste ik die goede App.

Maar onlangs ontdekte ik de Microsoft PowerApps. Een onderdeel van de Office 365 familie. Het zware programmeerwerk is door Microsoft verricht en met betrekkelijk eenvoudige commando's kun je je eigen toepassing ontwikkelen die zowel werkt op de tablet (iOS en Android), de telefoon als op de PC in iedere browser.

Inmiddels is de eerste functionele App gecreƫerd: een inspectie tool die voldoet aan de NEN 2767-4 norm, functioneert zoals je denkt en resulteert in handzame Excel lijsten.
Screenshots vind je onder aan de pagina.

Vanzelfsprekend kan deze inspectie tool naar uw wensen worden aangepast of een geheel tailor made exemplaar worden ontwikkeld, toegespitst op up wensen.

Kenmerken:

Vereiste Office 365 abonnementen:

Beperkingen:

Om mobiel te werken heb je verder nog een tablet met 4G verbinding nodig of maak je een hot spot van je telefoon.